Zakelijke diensten

ProViaz biedt een ruim scala aan zakelijke diensten voor elke ondernemer. Van administratieve ondersteuning tot debiteurenbeheer en van management informatie tot herstructurering van uw juridische vorm, u kunt bij ons terecht.

Herstructurering juridische vorm

Is uw organisatie de laatste tijd flink gegroeid? Wilt u belastingvoordeel behalen of van uw persoonlijke aansprakelijkheid af? Wanneer uw organisatie uit zijn jasje groeit, kunt u vaak meer voordeel behalen wanneer u de huidige juridische vorm van uw organisatie omzet naar een beter passende juridische vorm. U kunt bijvoorbeeld uw eenmanszaak omzetten naar een VOF of BV, uw BV omzetten naar een holdingstructuur. De herstructurering van een eenmanszaak of VOF naar een BV is een veel voorkomende juridische herstructurering.

Vanuit het oogpunt van aansprakelijkheid en faciliteiten is het zinvol om te beoordelen of de keuze voor een andere rechtsvorm van uw organisatie verstandig is. ProViaz heeft ruime kennis en ervaring op dit gebied en kan u daarom goed adviseren en ondersteunen bij het herstructureren van uw juridische vorm.

Wanneer is het tijd voor een herstructurering?

Het is belangrijk dat u als ondernemer regelmatig controleert of uw de huidige juridische vorm nog wel past bij uw organisatie. Wanneer uw organisatie groeit, is het interessant om nieuwe mogelijkheden te bekijken en eventueel de juridische vorm te herstructureren. Er zijn vele vormen van herstructurering mogelijk. U kunt bijvoorbeeld uw eenmanszaak omzetten naar een VOF of BV, uw BV omzetten naar een holdingstructuur.

De herstructurering van een eenmanszaak naar een BV is een veel voorkomende juridische herstructurering. De keuze om uw organisatie om te zetten naar een BV kan diverse oorzaken hebben, denk hierbij aan het winstniveau van uw organisatie of uw aansprakelijkheid. Door het omzetten naar een BV geniet u bijvoorbeeld van belastingvoordeel op korte termijn en bent u als ondernemer niet meer persoonlijk aansprakelijk.

Uw winstniveau kan een reden voor het omzetten van uw rechtsvorm zijn wanneer u jaarlijks meer dan € 200.000,00 winst behaalt. Het is dan aantrekkelijk om uw eenmanszaak om te zetten naar een BV omdat u dan in plaats van 52% slechts 25% belasting hoeft te betalen, de vennootschapsbelasting. Wilt u dan persoonlijke aansprakelijkheid, bij behoorlijk bestuur voorkomen, dan is het herstructureren van uw juridische vorm een goed plan.

Uw organisatie groeit met ProViaz

ProViaz adviseert u graag bij het herstructureren van uw juridische vorm. Samen bekijken we de mogelijkheden en bepalen we hoe en wanneer we uw bedrijfsvorm willen herstructureren om zo veel mogelijk voordelen voor uw organisatie te behalen.

Het is mogelijk om u enkel te laten adviseren door ProViaz maar u kunt de herstructurering van uw juridische vorm ook geheel aan ons overlaten. In dat geval verzorgt ProViaz het gehele traject, van communicatie met de belastingdienst en notaris tot het administratief omzetten van de rechtsvorm van uw organisatie. Wanneer u de herstructurering aan ProViaz uitbesteed, houden we u natuurlijk constant op de hoogte en overleggen we elke stap in het traject. Zo wordt u volledig ontzorgd en bent u toch op de hoogte van alles wat er gebeurt!

Uw juridische vorm herstructureren met ProViaz?

Wilt u de juridische vorm van uw organisatie herstructureren? Of wilt u graag een ervaren partner om de mogelijkheden te behalen en de kansen te bespreken? Neem contact met ons op, kom langs op onze vestiging of laten we elkaar in deze bijzondere tijd ontmoeten via Teams, Google Hangouts of Zoom.