Zakelijke diensten

ProViaz biedt een ruim scala aan zakelijke diensten voor elke ondernemer. Van administratieve ondersteuning tot debiteurenbeheer en van management informatie tot herstructurering van uw juridische vorm, u kunt bij ons terecht.

Debiteuren beheer

Wilt u het debiteurenbeheer van uw organisatie uit handen geven? Of heeft u behoefte aan flexibele inzet van een credit managent specialist voor een bepaalde periode? Bijvoorbeeld in piekperiodes, voor een specifiek project of het wegwerken van achterstanden, ter vervanging van zwangerschap of langdurige ziekte? De specialisten van ProViaz nemen het debiteurenbeheer graag van u over. Zo neemt de werkdruk binnen uw organisatie af en verbeteren we uw liquiditeitspositie in korte tijd.

Het effect van effectief belied op uw debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer draait volledig om het opstellen van een beleid waarmee u ervoor zorgt dat de openstaande facturen op tijd betaald worden door uw opdrachtgevers. Enkele vragen die u zich moet stellen zijn ‘welke betalingstermijnen ga ik hanteren?’ en ‘wanneer en hoe ga ik contact opnemen met mijn opdrachtgevers bij niet tijdige betaling?’.

Het debiteurenbeheer begint al bij de aanbieding en de tot standkoming van de opdrachtgunning en houdt pas op na betaling van de facturen. Wanneer er vanaf het begin goede afspraken worden gemaakt wordt uw debiteurenbeheer eenvoudiger. Vanzelfsprekend heeft goed en structureel debiteurenbeheer een positief effect op uw cash positie.

Debiteurenbeheer correct inrichten en uit handen geven aan een professional zorgt niet alleen voor meer rust, het levert meer focus op, houdt uw relatie met opdrachtgevers zuiver. Doordat uw facturen tijdig worden betaald worden door uw opdrachtgevers kunt u meer en eerder budgetten vrijmaken voor de exploitatie van uw organisatie en uw liquiditeitspositie in structureel verbeteren.

Voorkom oplopende betaaltermijnen

Heeft u een betalingstermijn van dertig dagen afgesproken met uw opdrachtgevers en heeft u op dag 27 nog geen betaling ontvangen? Dan is één telefoontje naar de klant normaliter voldoende om te herinneren aan het naderende einde van de betalingstermijn en de openstaande betaling alsnog tijdig betaald te krijgen. Wanneer u achter de feiten, of beter gezegd, achter de facturen aanloopt, is het vaak minder eenvoudig en de relatie met uw opdrachtgever wordt "vertroebelt" door de openstaande vorderingen. Opdrachtgevers na het verstrijken van de betalingstermijn, herinneren of hierop aanspreken is vaak een minder prettig gesprek. Wanneer betaling alsnog uitblijft zult u ongewild over moeten gaan tot een incassotraject.

Allemaal zaken die afleiden van uw core-business. Komen bovenstaande zaken u bekend voor, heeft u niet voldoende tijd of de juiste focus om debiteurenbeheer gestrutureerd uit te voeren? Vindt u het lastig om de debiteuren te beheren of heeft u behoefte aan een actief debiteurenbeleid? ProViaz ondersteunt u graag bij het effectief en structureel beheren van uw debiteuren. Wij benaderen uw opdrachtgevers op professionele wijze en zorgen voor tijdige betaling van uw openstaande facturen. Geen zorgen en wel betaalde facturen!

Debiteurenbeheer bij ProViaz

Wilt u meer informatie over debiteurenbeheer bij ProViaz of wilt u weten wat dit voor uw organisatie betekend? Neem contact met ons op, kom langs op onze vestiging of laten we elkaar in deze bijzondere tijd ontmoeten via Teams, Google Hangouts of Zoom.